Eğitim Manşet Zonguldak

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan: Yarıyıl Tatili İle İlgili Açıklamalarını Yaptı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı yarıyıl tatili öncesi basın toplantısı düzenledi. Müdür Bozkan, yaptığı açıklamada okul öncesi, ilkokul, ortaokul..

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan: Yarıyıl Tatili İle İlgili Açıklamalarını Yaptı

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı yarıyıl tatili öncesi basın toplantısı düzenledi. Müdür Bozkan, yaptığı açıklamada okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında bilgi verdi. 48 Okul Öncesi Kurumu’nda 3.658 öğrenci, 183 İlkokulda 32.899 öğrenci, 113 Ortaokulda 27.698 öğrenci ve 80 Lisemizde ise 27.128 öğrenci bulunduğunu belirtti.

Müdür Bozkan, öğrencilerin başarılarını sadece notlarla ölçemeyeceklerini, karakter gelişimleri, arkadaşlık ilişkileri ve sorumluluk duygularıyla da ilgili olduklarını vurguladı. Ayrıca eğitimde sürdürülebilir gelişimi yakalamak için yürütülen Erasmus, Tübitak, Teknofest, Dilimizin Zenginlikleri gibi projelerden bahsetti.

Yarıyıl tatilinde yapılacak onarımların ardından, Yayla Ortaokulu, Bahçelievler İlkokulu, Mithatpaşa İlkokulu inşaatlarının tamamlanacağını, Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsünün güçlendirme ve onarımının bitirileceğini ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yeni hizmet binalarının tamamlanacağını belirtti.

Müdür Bozkan, öğrencilerin tatil süresince okul dışı eğitim ve sosyal faaliyetlerle iç içe olmalarını, aileleriyle etkinliklere katılmalarını ve kitap okumalarını önerdi. Ayrıca müze ve tarihi mekan gezileri, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlere katılmalarını tavsiye etti.

Son olarak, Bozkan, öğrencilerin ve öğretmenlerin gösterdiği başarıyı gururla paylaştığını belirterek, gelecek dönemde de daha büyük başarıları hedeflediklerini ve tüm paydaşlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir tatil dilediğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL