Teknoloji

Uzayda Rekor Kıran Rus Astronot: 879 Günle Yeni Bir Rekor

Rus astronot Oleg Kononenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda uzayda en uzun süre kalan insan olarak yeni bir rekor kırdı. Kononenko, 879 gün boyunca uzay istasyonunda bulunarak, tarihe geçmiş, bu süreçte çeşitli..

Uzayda Rekor Kıran Rus Astronot: 879 Günle Yeni Bir Rekor

Rus astronot Oleg Kononenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda uzayda en uzun süre kalan insan olarak yeni bir rekor kırdı. Kononenko, 879 gün boyunca uzay istasyonunda bulunarak, tarihe geçmiş, bu süreçte çeşitli deneyler ve görevler gerçekleştirmiş ve uzayda toplam kalış süresi rekorunu elinde tutmuştur.

Uluslararası Uzay İstasyonu saatte 28 bin kilometre hızla Dünya’nın etrafında dolanmaktadır. Bilim insanları ve astronotlar, istasyon içerisinde çeşitli uzay deneyleri gerçekleştirmektedir. Oleg Kononenko, 879 günle uzayda en uzun süre kalan insan olarak tarihe geçerken aynı zamanda vatandaşı Gennady Padalka’nın 878 gün 11 saat ve 30 dakikalık rekorunu da geçmiştir.

Rus astronot Kononenko’nun, 5 Haziran 2024 tarihinde uzayda geçirdiği sürenin 1.000 güne ulaşması beklenmektedir. Uzay uçuşu süresi rekorları kitabında Rus astronotlar ilk 8 sırada yer alırken, NASA’dan Peggy Whitson ise dokuzuncu sırada bulunmaktadır. Kononenko, 2008 yılından bu yana toplam beş yolculuk yaparak uzay istasyonuna gitmiştir.

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Kononenko, uzaya rekor kırmak için değil, sevdiği şeyi yapmak için uçtuğunu ifade etmiştir. Uzayda geçirdiği sürelerle gurur duyduğunu belirten Kononenko, uzayda bulunduğu süre boyunca izole olmadığını ancak uzun süren bu yolculuklar nedeniyle çocuklarının büyüdüğü süreci kaçırdığını fark ettiğini ifade etmiştir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL