Manşet Sağlık

Sağlık Bakanlığı’na 35 Bin Personel Ataması Yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışında yapılan konuşmada, önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı’na 35 bin personelin atamasının yapılacağını duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Mesleki eğitimi ayağa kaldırdık. Sağlıkta şehirlerimizin..

Sağlık Bakanlığı’na 35 Bin Personel Ataması Yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışında yapılan konuşmada, önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı’na 35 bin personelin atamasının yapılacağını duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Mesleki eğitimi ayağa kaldırdık. Sağlıkta şehirlerimizin tamamını en modern sağlık hizmetine kavuşturduk. 310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanıyla insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamanın detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan Koca, “35.000 Kişi. Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi. Sağlık Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15.000’i hemşire, 8.000’i sürekli işçi olmak üzere çeşitli branşlarda 35.000 yeni çalışma arkadaşı geliyor.” açıklamasını yaptı.

Bu atama, Türkiye’nin sağlık sektöründeki insan kaynağını güçlendirmek için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Atanan 35 bin personel arasında hemşireler, sürekli işçiler ve çeşitli sağlık branşlarından çalışanlar bulunacak. Bu atamanın sağlık sektöründeki eksiklikleri gidermek ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Atama ile birlikte sağlık sektöründe görev yapacak olan 35 bin kişi, Türkiye’nin her yerindeki hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışarak halka kaliteli sağlık hizmeti sunmaya katkıda bulunacaklar. Aynı zamanda, atama ile istihdamın artırılması ve ekonomiye katkıda bulunulması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları, Türkiye’nin sağlık sektöründeki insan kaynağını güçlendirmek için yapılan atamanın detaylarını kamuoyu ile paylaşarak, toplumun bu konudaki beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL