Dünya

Rusya, Sivil Yerleşimlere Füze Saldırısı Düzenledi: 4 Ölü, 35 Yaralı!

“Rus Hava Kuvvetleri, Kiev ve birkaç diğer Ukrayna bölgesine füzelerle saldırı düzenledi” Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kiev Belediye..

Rusya, Sivil Yerleşimlere Füze Saldırısı Düzenledi: 4 Ölü, 35 Yaralı!

“Rus Hava Kuvvetleri, Kiev ve birkaç diğer Ukrayna bölgesine füzelerle saldırı düzenledi”
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus ordusunun Kiev’in Golosiyiv ilçesindeki 18 katlı bir apartmana füze ile saldırdığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Saldırıların etkisiyle 32 kişi Golosiyiv bölgesinde, 3 kişi de Dnipro ilçesinde yaralandı. Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Kiev’in yanı sıra Mikolayiv, Harkiv, Dnipropetrovsk ve Lviv bölgelerine de Rus füzeleriyle yoğun saldırılar gerçekleştirildiğini açıkladı.
Rusya saldırıların ardından hedefteki askeri işletmelerin vurulduğunu ve Ukrayna’nın askeri sanayi alanındaki uzun menzilli hassas saldırılar düzenlendiğini duyurdu. Kremlin’den yapılan açıklamada ise saldırıların hedeflerinin değişmediği belirtildi. Elektrik hatlarına zarar veren saldırıların etkisiyle Kiev’de bazı kesimlerde elektrik kesintileri yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın askeri sahasındaki işletmelere yapılan uzun menzilli hassas silah saldırılarının hedefe ulaştığını ve belirlenen tüm unsurların vurulduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait birçok uçak, helikopter, İHA, tank, zırhlı araç, hava savunma füze sistemi ve diğer askeri araç ve teçhizatın imha edildiği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL