Teknoloji

Neuralink Beyin Çipinin Siber Güvenlik Tehlikesi: Bilgisayar Korsanları İnsan Hayatını Tehdit Edebilir!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, başarılı girişimlerden biri olan Neuralink, insan beynine yerleştirilecek bir çip sayesinde insanlar ile bilgisayarlar arasında direkt bağlantı kurma amacı taşıyor. 2020 yılında hayvanlar üzerinde denenmiş bu proje,..

Neuralink Beyin Çipinin Siber Güvenlik Tehlikesi: Bilgisayar Korsanları İnsan Hayatını Tehdit Edebilir!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, başarılı girişimlerden biri olan Neuralink, insan beynine yerleştirilecek bir çip sayesinde insanlar ile bilgisayarlar arasında direkt bağlantı kurma amacı taşıyor. 2020 yılında hayvanlar üzerinde denenmiş bu proje, insan ve bilgisayarı birbirine bağlayarak beyin-makine arayüzleri geliştirmek istemektedir. Ayrıca beyin bozukluklarını tedavi etmeyi, insani beyini koruyup geliştirmeyi ve sonunda insanları yapay zeka ile birleştirmeyi hedeflemektedir. Teknoloji milyarderi Elon Musk, bu projenin ilk ayağının başarılı olduğunu ve insanlığın, yapay zeka ile birleşmiş olan çip cihazlarının hızlı bir şekilde cerrahi olarak yerleştirilmesine yardımcı olacağını iddia etmiştir.

Ancak, siber güvenlik uzmanı Roger Grimes, Neuralink’in beraberinde getirdiği riskleri dile getirmektedir. İmplant edilebilir tıbbi cihazların ve çiplerin geçmişte hacklenebilir olduğu gerçeğini hatırlatarak, yapay zeka beyin çiplerinin nasıl hacklenebileceği ve siber suçlunun bunları nasıl kullanacağı konusunda uyarılarda bulunmuştur. Ayrıca çiplerin internete bağlanması, siber tehlike riskini artıracağına dikkat çekmektedir ve kullanıcıların hayatını tehlikeye atabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Elbette ki Neuralink çipleri henüz internete bağlı değil ve geleneksel yazılımları kullanmadığı için hacklenme olasılığının bir hayli düşük olduğu dile getirilmektedir. Fakat, tıpkı geçmişte hacklenmiş olan birçok tıbbi cihaz gibi, uygun koşullar sağlandığında Neuralink’in de bilgisayar korsanlarının hedefi olabileceği belirtilmektedir.

Bu projenin birçok insan için heyecan verici olmasının yanı sıra beraberinde getirdiği risklerin de farkında olunmalıdır. Henüz kim tarafından ve nasıl hacklenebileceği tam olarak tespit edilmemiş olsa da, Neuralink üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL