Güncel Kdz.Ereğli Manşet

KDZ.EREĞLİ AŞEVİ , DUALARLA YOLA ÇIKTI…

Karadeniz Ereğli’de, tüm Türkiye’de olduğu gibi kamu kurumları yanında sivil toplum kuruluşlarının da Kahramanmaraş Merkezli olan ve on ilde büyük çaplı can kaybı ve maddi hasara yol açan 7,7 ve..

KDZ.EREĞLİ AŞEVİ , DUALARLA YOLA ÇIKTI…

Karadeniz Ereğli’de, tüm Türkiye’de olduğu gibi kamu kurumları yanında sivil toplum kuruluşlarının da Kahramanmaraş Merkezli olan ve on ilde büyük çaplı can kaybı ve maddi hasara yol açan 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki depremin yaralarını sarmak için çalışmalar başladı.

Bu çerçevede, aralarında Ensar, Tügva, Önder, Özgürder, İHH, MÜSİAD ,Seçder ve İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma (İNSAN)Vakfı işbirliğiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kampüsünde kurulacak olan 2 bin 500 kişilik aşevinin donanım ve yardım malzemeleriyle yüklü bir tır dualarla uğurlandı.

Ensar Vakfı Şubesi önünde düzenlenen törene, yardım kampanyasına katkı veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

UYSAL: “PROBLEMLER BİTENE DEK DEVAM EDECEĞİZ”

 

Ensar Vakfı Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Ereğli olarak deprem bölgesine bir aşevi kurmaya karar verdiklerini belirtti.

Ereğli’deki s ivil toplum Kuruluşları olarak bir araya geldiklerini belirten Uysal, şöyle konuştu:

“Ensar, Tügva, Önder, Özgürder, İHH ve Müsiad’la beraber, bunun yanında İnsan Ve Medeniyet Hareketiyle, sizlerin de desteğiyle inşallah Maraş Merkez, Sütçü İmam Üniversitesi Kampüsünde kurulacak olan konteynırlara, 2 bin 500 kişilik yemek vermeye gayret edeceğiz. Bundan sonra da bunun devamını sağlamamız gerekiyor. Nasip olursa, inşallah oradaki problemler ortaya kalkana dek, ama dört ay, ama beş ay, ama altı ay devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda sizlerin destek vereceğine güveniyor ve gücümüzü sizden alıyoruz.

 

Ensar olmak zor bir şey. Biz de istedik ki ensar olalım, kardeş olalım. Oradaki dostlara, kardeşlere bir nebze yardım olalım diye inşallah şu saatte yola çıkmış olacağız. Allah yardımlarınızı, gayretlerinizi kabul etsin. Bundan sonraki süreçte de inşallah yardımlarımızı sürdüreceğiz. Allah hepinizin hayırlarını kabul etsin.”

DUALARLA UĞURLANDI

Uysal’ın konuşmasının ardından, Karadeniz Ereğli Müftüsü Sabri Kütükçü eşliğinde topluca dua edildi.Müftü Kütükçü, emek veren herkese teşekkür etti. Kütükçü, Zonguldak ve çevresindeki müftülükler olarak, il müftüsünün birinci grup olarak gittiğini, şu anda dönüş yolunda olduğunu belirtti. Kütükçü, İslahiye bölgesinde Kozlu müftülüğü koordinesinde bir sonraki ekibin cenaze ve defin işlemlerini üstlendiğini belirtti. Kütükçü, kendisinin de bir hafta sonra görevli olarak gideceğini söyledi.

Konuşmalar ve duaların ardından, yardım malzemelerini taşıyan tır Kahramanmaraş’a gitmek üzere yola çıktı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL