Dünya

İsrail’in Saldırıları, Gazze’deki Sağlık Tesislerini Yüzde 84 Etkiledi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze Şeridi’nde bulunan sağlık tesislerinin yüzde 84’ünün İsrail’in saldırılarından etkilendiğini açıkladı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda en..

İsrail’in Saldırıları, Gazze’deki Sağlık Tesislerini Yüzde 84 Etkiledi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze Şeridi’nde bulunan sağlık tesislerinin yüzde 84’ünün İsrail’in saldırılarından etkilendiğini açıkladı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda en az 27 bin 585 Filistinli öldürüldü ve 66 bin 978 kişi yaralandı. Bu sayının 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. Sağlık tesislerinin yüzde 84’ü yeterli çalışamıyor ve yalnızca 4 sağlık tesisi aktif durumda.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, sosyal medya hesabından İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sağlık tesisleri üzerindeki yıkıcı etkisine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, Şeyh Rıdvan Sağlık Merkezi’nin önceki ve yıkılmış halinin paylaşıldığı ve “Şok edici öncesi ve sonrası fotoğraflar, Gazze’nin kuzeyindeki sağlık merkezimizin yıkımının boyutunu gösteriyor.” ifadelerine yer verildi. İsrail’in saldırılarından Gazze’deki sağlık tesislerinin yüzde 84’ünün etkilendiği vurgulanan açıklamada, devam eden bombardıman ve erişim sınırlamaları nedeniyle UNRWA’nın 22 sağlık tesisinden sadece 4’ünün aktif olduğu kaydedildi. Bu durum, Gazze’deki sağlık altyapısının ciddi şekilde zarar gördüğünü ve halkın sağlık hizmetlerine ulaşımını da olumsuz etkilediğini göstermektedir.

Gazze Şeridi’nde sağlık tesislerinin büyük çoğunluğunun İsrail saldırılarından etkilenmesi, ciddi bir insani krize yol açmaktadır. UNRWA’nın verilerine göre, 7 Ekim’den bu yana en az 27 bin 585 Filistinli öldü, 66 bin 978 kişi yaralandı. Bu saldırıların sonucunda binlerce insan enkaz altında kalarak hayatını kaybetti ve kalan sağlık tesisleri ise yetersiz durumda çalışmaktadır. Bu durum, bölgede yaşanan insani krizi daha da derinleştirmektedir.

İsrail’in Gazze’deki sağlık tesislerini hedef alarak sivil altyapıyı tahrip etmesi, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu saldırılar sonucunda, binlerce masum insanın yaşamı tehlikeye girmiş ve sağlık hizmetlerine erişimleri kısıtlanmıştır. Bu durum, uluslararası toplumu harekete geçirmeye ve Gazze’deki insanların temel haklarını savunmaya çağırmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL