Dünya

İsrail’in Gazze’ye saldırılarına rağmen Yahudiliğe geçen Arjantin Devlet Başkanı Javier, Ağlama Duvarı’nda gözyaşlarına boğuldu!

İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırıları sürdürürken, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin İsrail’i ziyareti gündeme oturdu. Milei’nin bu ziyareti sırasında yaşananlar oldukça ilginçti. İsrail ziyareti sırasında, Milei’nin..

İsrail’in Gazze’ye saldırılarına rağmen Yahudiliğe geçen Arjantin Devlet Başkanı Javier, Ağlama Duvarı’nda gözyaşlarına boğuldu!

İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırıları sürdürürken, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin İsrail’i ziyareti gündeme oturdu. Milei’nin bu ziyareti sırasında yaşananlar oldukça ilginçti. İsrail ziyareti sırasında, Milei’nin kişisel hahamını da yanında bulundurarak Kudüs’te bulunan Ağlama Duvarı’na sarılarak ağladığı görüldü. Ayrıca, Milei ziyaret sırasında Yahudiliği benimseyerek Yahudi olacağını açıkladı ve Arjantin’in İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıyacağını belirtti.

Devlet Başkanı Milei’nin daha önce de Kasım ayındaki seçim zaferinin ardından Buenos Aires’deki bir Yahudi mahallesine giderek dini törene katıldığı bilinmekteydi. Ayrıca Milei, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in “Komünizm propaganda” yaptığını iddia ederek Papa ile görüşme talebinde bulundu. İsrail ziyareti sonrasında Milei’nin Vatikan’da Papa ile görüşeceği de açıklandı. Bu ziyaret, Arjantin Devlet Başkanı’nın Yahudiliği benimseme kararı ve İsrail’e verdiği destekle gündemde geniş şekilde yer buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL