Dünya

İsrail Askerleri Filistinli Ailenin Evinin Duvarlarını İmha Etti!

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da, Hasan Kafişe’nin ailesine ait ev yıkıldı. Üç ay önce İsrail askerleri tarafından öldürülen Hasan Kafişe’nin ailesine ait evin duvarları patlatıldı. El..

İsrail Askerleri Filistinli Ailenin Evinin Duvarlarını İmha Etti!

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da, Hasan Kafişe’nin ailesine ait ev yıkıldı. Üç ay önce İsrail askerleri tarafından öldürülen Hasan Kafişe’nin ailesine ait evin duvarları patlatıldı. El Halil’deki evin duvarları, patlayıcı madde kullanılarak yıkıldı. Bu olay, Kafişe’nin ölümüyle ilgili olarak İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan arbedeyi hatırlattı. Filistinliler, gerçek ve plastik mermi kullanan askerlere taş atarak karşılık verdiler.

Geçen yıl, Beytüllahim kenti ile Doğu Kudüs arasında yer alan En-Nafak kontrol noktasında meydana gelen olayda, İsrail askerleri ateş açarak 1 İsraillinin ölümüne, 7’sinin de yaralanmasına neden oldu. Bunun ardından Hasan Kafişe ve ailesinden 2 kişi 16 Kasım 2023’te öldürüldü.

Bu gelişmelerin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifini reddetti. Ayrıca Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanılması için orduya emir verdiğini söyledi. Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların hedeflerine ulaşacağını ve Hamas’ın askeri hakimiyetini sonlandırmak istediklerini dile getirdi. Hamas ile esir takası konusunda herhangi bir taahhütte bulunmadıklarını vurgulayan Netanyahu, Gazze’de yönetimi ele almak için Hamas’ın askeri hakimiyetini bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Netanyahu’nun bu açıklamaları, İsrail ve Filistin arasındaki gerginliğin artmasına neden oldu. İsrail askerlerinin, Kafişe’nin ailesine ait evin duvarlarını patlamaylarla yıkaması ve Netanyahu’nun saldırı emri vermesi, bölgedeki gerilimi artırdı. Bu gelişmeler, İsrail-Filistin krizinin çözümüne dair umutları azalttı. Bu durum, bölgedeki barış sürecini olumsuz etkiledi ve taraflar arasındaki ilişkileri daha da zorlaştırdı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL