Fransa’da çiftçi protestoları, Almanya’da başlayan eylemlerin ardından başkent Paris’e doğru 10 bin traktörle gerçekleşti. Çiftçiler, hükümetin çiftçilere karşı aldığı kararları protesto ettiler ve Paris’e giden yolları kapattılar. İlerleyen günlerde, A15 otoyolunu trafiğe kapatarak Paris’e yönlendiler ve hükümetten taleplerinin karşılanmasını istediler.
Fransa Başbakanı Gabriel Attal, çiftçi protestoları kapsamında tarım sektöründeki memnuniyetsizlikleri gidermek için yeni tedbirler açıkladı. Avrupa Birliği’nin çevreci politikaları ve haksız rekabetin çiftçiler tarafından eleştirilmesine yönelik, Attal tarafından hükümetin destek verdiği mesajı verildi. Attal, “Egemen bir gıda sektörü” oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Hükümetin yeni tedbirleri arasında çiftçilere yönelik 150 milyon euroluk destek paketi ve Fransız çiftçilerin korunması için yasalarla destekleme planları yer alıyor. Bu adımların ardından, Genç Çiftçiler Sendikası çiftçilere yolları kapatma eylemlerini askıya alma çağrısında bulundu. Bu çağrıya, çiftçiler traktörleriyle pozitif bir yanıt vererek, Paris’e giden yolları açık bıraktılar.
Çiftçilerin eylemlerine genel destek alması, sendikanın Genç Çiftçileri Sendikası’nın taleplerine ne kadar ciddi yaklaşıldığını ve çiftçilerin toplumdan aldıkları destekle kararlılıklarının arttığını gösterdi. Fransa’nın birçok kentinde çiftçiler eylemlerini sürdürürken, Avrupa’daki diğer ülkelerde de benzer eylemler gerçekleşiyor. AB’nin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri ve destek ödemelerindeki kesintiler gibi konularda birçok ülkede çiftçilerin tepkileri artmaktadır. Yetersiz destek ödemeleri ve artan maliyetler de çiftçilerin tepkilerinde etkilidir.