Filistin’in Kırgın Çocuğu Hanzala Resim Sergisi

Kdz.Ereğli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistin konusunda farkındalık oluşturmak üzere oldukça farklı bir etkinliğe imza attılar. Filistin’in unutulmaz sembollerinden olan Hanzala karakterini değişik kompozisyonlarla yeniden çizen..

Filistin’in Kırgın Çocuğu Hanzala  Resim Sergisi

Kdz.Ereğli 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Filistin konusunda farkındalık oluşturmak üzere oldukça farklı bir etkinliğe imza attılar. Filistin’in unutulmaz sembollerinden olan Hanzala karakterini değişik kompozisyonlarla yeniden çizen öğrenciler, çizdikleri resimleri sergilediler. “Filistin’in Kırgın Çocuğu Hanzala” ismini verdikleri çoğunluğu kara kalem çizimlerden oluşan sergi okul binasında beğenilere sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, şube müdürleri, pek çok davetli, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı serginin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Doğru, “Ülke olarak Filistin davasına sahip çıkıldığı şu günlerde Hanzala figürü üzerinden yapılan bu çalışmayı çok değerli bulduklarını, bu ve benzeri olayların mazlumun sesine ses katma; zalimin karşısında olduğunu gösterme açısından da son derece önemli olduğunu belirtti.

Doğru, yapılan çalışmanın sanat değerine de dikkat çeken konuşmasında resmin, çizginin, şiirin, sinemanın vb. sanat alanlarının hakikati arama ve bulma noktasında çok önemli bir işlevinin olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Doğru, çalışmaya rehberlik eden öğretmenlere ve bu çalışmayı meydana getiren öğrencilere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül de konuşmasında “Çeşitli felaketlerle sınanan ülkemizde bu felaketlerle birlikte unutmamamız gereken ve gözümüzün önünde yaşanan bir zulüm olduğunu bize hatırlatan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Son derece başarılı bir çalışma olmuş.” dedi. İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü de öğrencileri tebrik ederek bu tür çalışmaların sayısının ve bereketinin artması temennisinde bulundu.

Sergi açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, Okul Müdürü Hüseyin Doğru ve davetlilerce gerçekleştirildi. Serginin iki gün süreceği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL