Ekonomi Manşet

Fed Faiz Kararı ve Altın Fiyatları: 2024’ün 2. Yarısında Tarihi Zirveye Hazır Olun!

ABD Merkez Bankası Fed, son faiz kararı açıklamasıyla piyasaların dikkatini çekti. Banka faiz oranlarını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı. Fed Başkanı Jerome Powell, Mart ayına kadar faiz indirimi..

Fed Faiz Kararı ve Altın Fiyatları: 2024’ün 2. Yarısında Tarihi Zirveye Hazır Olun!

ABD Merkez Bankası Fed, son faiz kararı açıklamasıyla piyasaların dikkatini çekti. Banka faiz oranlarını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit bıraktı. Fed Başkanı Jerome Powell, Mart ayına kadar faiz indirimi olasılığı konusunda yeterli güvenin olmadığını söyledi. Powell’ın bu çıkışı sonrasında piyasaların ilk tepkisi negatif oldu ancak altın fiyatları pozitif bir seyir izledi. Ons altın fiyatı 2050 dolar seviyesinde işlem görürken, gram altın ise 2045 lira civarında değerlendi. Çeyrek altın 3.344 TL, Cumhuriyet altını 13.759 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1865 lira civarında hareket etti.

Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatları için 2024 tahminlerini açıkladı. Dr. Eryılmaz, ikinci yarıda güçlü yükselişler öngördüğünü ve ons altın ile gram altında tarihi zirvelerin görülebileceğini belirtti. Ayrıca 2 bin 500’lük hareketin altın tarafında öngörüldüğünü ifade etti. Bu durum yatırımcılar için orta ve uzun vadeli alım fırsatları yaratabilirken, kısa vadeli yatırımcılar için yükseliş trendini beklemeleri gerektiğini belirtti.

Dr. Eryılmaz, jeopolitik risklerin de altın fiyatlarını etkilediğine dikkat çekti. Bu riskler arasında Hamas İsrail, Kızıldeniz krizi, Husilere yönelik ABD misillemeleri ve Rusya Ukrayna savaşı gibi faktörler yer alıyor. Ayrıca ABD seçimlerinin de altın fiyatlaması üzerinde etkili olabileceği yorumunda bulundu.

Bu açıklamaların ardından altın fiyatları için yatırımcılar, güçlü yükseliş beklentisi içinde bulunabilirler. Yatırımcılar, uzun vadeli yatırımlar için kademeli alım fırsatlarını değerlendirebilirken, kısa vadeli yatırımcılar için yükseliş trendini beklemeleri öneriliyor. Jeopolitik risklerin yanı sıra ABD seçimlerinin ve diğer küresel olayların da altın fiyatlarını etkileyebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL