Ekonomi Kdz.Ereğli Manşet Son Dakika

Doğalgaza zam geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan 2022 itibarıyla fiyat artışı gerçekleştirdiğini açıkladı. Evlerde kullanılan doğalgazın birim fiyatında % 35  elektrik üretimi için kullanılan..

Doğalgaza zam geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), Doğalgaz fiyatlarına 1 Nisan 2022 itibarıyla fiyat artışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Evlerde kullanılan doğalgazın birim fiyatında % 35  elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında % 44.30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın fiyatında ise % 50 artış oldu.

BOTAŞ’ın yaptığı yazılı açıklamada, doğalgazın ithal bir enerji kaynağı olduğu  % 99’dan fazlasının uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurtdışı arz kaynaklarından temin edildiği hatırlatıldı. Artan maliyetlere rağmen bu dönemde tüketicilere devlet tarafından % 76 oranında destek sağlandığı belirtilen açıklamada, “2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarının maruz kaldıkları kamuoyu tarafından daha yakından bilinmekte olup, bütün dünyada yaşanan enerji fiyatları yükselişi bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL