Dünya

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar: Ukrayna’daki Fabrika İnşası 12 Ayın Sonunda Tamamlanacak

Baykar, Savunma Sanayi’nin öncü şirketlerinden biri olarak tanınıyor. Şirket, yakın zamanda Kiev’de inşa edilmekte olan yeni fabrikası ile ilgili planlarını ve beklentilerini açıkladı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Riyad’da düzenlenen..

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar: Ukrayna’daki Fabrika İnşası 12 Ayın Sonunda Tamamlanacak

Baykar, Savunma Sanayi’nin öncü şirketlerinden biri olarak tanınıyor. Şirket, yakın zamanda Kiev’de inşa edilmekte olan yeni fabrikası ile ilgili planlarını ve beklentilerini açıkladı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Riyad’da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında inşa edilmekte olan fabrikanın 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Ayrıca Bayraktar, fabrikanın inşa sürecinin tamamlanmasının ardından iç makine, ekipman ve organizasyon yapısına geçileceğini söyledi.

Bayraktar ayrıca, fabrikanın inşasının yaklaşık 12 ay süreceğini ve 500 civarında kişiye istihdam sağlanacağını belirtti. Ayrıca üretim kapasitesinin yıllık 120 civarında olacağını ancak hangi SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) modeline odaklanacaklarının henüz netlik kazanmadığını belirtti. Aynı zamanda, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın güvenlik sorunu yaratıp yaratmayacağı sorusuna da yanıt veren Bayraktar, planın ilerlemekte olduğunu ve hiçbir şeyin kendilerini durduramayacağını belirtti.

Bayraktar ayrıca, Baykar’ın önümüzdeki iki yıl içinde Suudi Arabistan’da üretime başlama planlarının da yolunda olduğunu dile getirdi. Üretimle ilgili olarak, firmanın 2023 yılında 36 adet olan Akıncı’nın yerli üretimini ikiye katlamayı, TB2 üretiminin ise değişmeyerek 230 adette kalmayı planladığını belirtti. Ayrıca Kızılelma insansız savaş uçağı ve TB3 insansız hava aracının yeni modellerinden de “onlarca” üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Bu gelişmeler, Baykar’ın uluslararası alanda büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL