Teknoloji

Apple’ın Sessiz Kaldığı Katlanabilir iPhone Prototipleri Ortaya Çıktı!

En son teknoloji haberleri, Apple’ın sessizliğini koruduğu katlanabilir iPhone prototiplerini geliştirmesiyle çalkalanıyor. Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un Galaxy Fold modeliyle katlanabilir telefon pazarına girdi ve diğer şirketler de ardından..

Apple’ın Sessiz Kaldığı Katlanabilir iPhone Prototipleri Ortaya Çıktı!

En son teknoloji haberleri, Apple’ın sessizliğini koruduğu katlanabilir iPhone prototiplerini geliştirmesiyle çalkalanıyor. Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un Galaxy Fold modeliyle katlanabilir telefon pazarına girdi ve diğer şirketler de ardından bu pazara katıldı. Apple ise sessiz kalmayı tercih etti ve genel olarak sessizliğini korudu.

Apple’ın bir süredir katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığı biliniyordu ve sonunda geliştirdiği “en az iki” yatay katlanabilir iPhone prototipi ortaya çıktı. Bununla birlikte, şirketin 2024 ve 2025 seri üretim planları arasında katlanabilir iPhone bulunmuyor, bu yüzden pazara girişinin biraz zaman alabileceği belirtiliyor. Apple mühendislerinin, cihazın kolayca kırılabilir olma riskine karşı mücadele ettikleri ve ince bir katlanabilir cihaz geliştirmenin teknik zorlukları konusunda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtiliyor.

Apple aynı zamanda katlanabilir iPad modeli üzerinde de çalışıyor. Şirket, iPad Mini boyutunda, sekiz inçlik bir katlanabilir tablet geliştirmeyi planlıyor. Bu model için ekran kırışıklığını azaltmaya ve ekranın düz durmasını sağlayacak bir menteşe geliştirmeye çalışıyor. Firma, bu ilginç gelişmelere rağmen, katlanabilir ekran endişeleri konusunda Samsung ve LG gibi tedarikçilerle çalışmak zorunda kalabilir.

Bununla birlikte, Apple’ın katlanabilir telefonlar konusunda biraz geride kalsa da, bu teknolojiyi benimsemesi konusunda geçmişte olduğu gibi zaman kaybetmek istemediği gözlemleniyor. Şu anda katlanabilir iPhone ve iPad ABD’li şirketin öncelikli hedefleri arasında yer almasa da, ilerleyen yıllarda bu teknolojinin fiyatının artarak 2 bin doları aşabileceği iddia ediliyor.

Sonuç olarak, Apple’ın katlanabilir telefon teknolojisine yaklaşımı bir “bekle ve gör” politikası izlemesi olası görünüyor ve katlanabilir cihazlarla ilgili yapılan patent başvuruları, şirketin bu alandaki ciddiyetini ortaya koyuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL