Dünya

Aliyev, Azerbaycan’da Yapılan Tarihi Seçimleri Değerlendirdi: ‘Halkımız İçin Özel Tarihi Anlamı Var’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkedeki seçimlerin önemine vurgu yaptı, Çünkü seçimler ülkenin tüm topraklarını kapsamakta ve halk için tarihi bir öneme sahip. Aliyev, dün yapılan seçimleri değerlendirirken dikkat çektiği hususlardan biri,..

Aliyev, Azerbaycan’da Yapılan Tarihi Seçimleri Değerlendirdi: ‘Halkımız İçin Özel Tarihi Anlamı Var’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkedeki seçimlerin önemine vurgu yaptı, Çünkü seçimler ülkenin tüm topraklarını kapsamakta ve halk için tarihi bir öneme sahip.

Aliyev, dün yapılan seçimleri değerlendirirken dikkat çektiği hususlardan biri, tüm topraklar için seçim yapılması olduğunu hatırlattı. Bu durumun halk için tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ayrıca, zorunlu göçmenlerin bir kısmının ata yurtlarına geri döndüğünü ve Büyük Dönüş Programı adı verilen bu sürecin ilk aşamasının 2026’da tamamlanacağını da bildirdi. Yeni Cumhurbaşkanını seçebilmek için nüfus 7 yıl boyunca ülkeyi yönetecek. Azerbaycan, cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitmişti. Azerbaycan’ın işgal altındaki bölgelerinde de seçim sandıkları kuruldu ve böylece tüm topraklarında seçim yapıldı. Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’da, Hankendi’de ve diğer birçok bölgede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nı seçmek için vatandaşlar oy kullandı. Bu durum ülkede bir ilke imza atıldığı anlamına geliyor.

Bu bilgiler Anadolu Ajansı (AA) tarafından bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL