Dünya

ABD Dergisi İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Filistin Meselesini Çözmek İstememesine Dikkat Çekti

ABD merkezli Foreign Affairs dergisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki İsrail’in Filistin meselesine çözüm bulmamakta ısrar ettiğini ve kendi kendini yok ettiğini iddia etti. Dergiye göre Netanyahu’nun Hamas’ı yok etme..

ABD Dergisi İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Filistin Meselesini Çözmek İstememesine Dikkat Çekti

ABD merkezli Foreign Affairs dergisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki İsrail’in Filistin meselesine çözüm bulmamakta ısrar ettiğini ve kendi kendini yok ettiğini iddia etti. Dergiye göre Netanyahu’nun Hamas’ı yok etme sözü vermesine rağmen, Hamas’ı ortadan kaldırmaya yönelik net bir strateji ve savaş sonrası Gazze’ye ilişkin planı olmadığı ifade edildi. Strateji oluşturmadaki başarısızlık da tesadüf olmadığı belirtildi.

Netanyahu’nun, Filistin topraklarını sonsuza kadar işgal etmeye devam edebileceği iddia edilerek, bu nedenle Filistin sorununu çözmek istemediği ve İsrail’i tarihinin en bölünmüş anında yakaladığı görüşü paylaşıldı.

Analizde, Netanyahu’nun başbakanlık görevine devam etse de etmese de, “çatışma yönetiminin” devlet politikası olmaya devam edeceği belirtildi. Bu durumun daha fazla işgal, yerleşim ve yerinden edilme anlamına geleceği ve daha fazla felakete yol açacağı uyarısı yapıldı.

İsrail’in Filistinlileri görmezden gelmeye ve onların isteklerini, hikayelerini ve hatta varlıklarını reddetmeye devam etmesi durumunda istikrar beklememesi gerektiği belirtildi. Ayrıca Filistinlilerle uzlaşmazsa, istikrar beklemesi de mümkün olmayacağı vurgulandı. Sonuç olarak İsrail’in Filistin’in taleplerini dikkate alması gerektiği ifade edildi.

Foreign Affairs dergisi, Netanyahu liderliğindeki İsrail’in Filistin meselesini çözmemekte ısrar ettiğini ve Hamas’ı yok etmeye yönelik net bir strateji ve plan olmadığını belirtti. Ayrıca Netanyahu’nun strateji oluşturmadaki başarısızlığının tesadüf olmadığını ve sonuç olarak İsrail’in Filistinlilerle uzlaşması gerektiği ifade edildi. Bu uyulmazsa, İsrail’in istikrar bekleyemeyeceği ve daha fazla felakete yol açacağı uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL