Gündem Kdz.Ereğli Manşet

Spor Bakanlığı Sayıştay raporu açıklandı.

Sayıştay Başkanliginin 2022 yılı, Genel ve özel bütçeli kamu kurumları denetim raporları 2023 yılı eylül ayında yayımlandı. Sayıştay Raporunun “Spor kulüplerine yapılan nakdi yardimların denetiminde kontrol riski bulunması, yardım yapılacak..

Spor Bakanlığı Sayıştay raporu açıklandı.

Sayıştay Başkanliginin 2022 yılı, Genel ve özel bütçeli kamu kurumları denetim raporları 2023 yılı eylül ayında yayımlandı.

Sayıştay Raporunun “Spor kulüplerine yapılan nakdi yardimların denetiminde kontrol riski bulunması, yardım yapılacak kuluplerin ve tutarın belirlenmesine iliskin düzenleme bulunmaması” hakkındaki beyanı 28,29 ve 30 ncu sayfalarında açıklanmıştır.

Raporun ilgili bölümlerinde İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bir derneğe 2021 yılında 625 bin TL, 2022 yılında ise 1 milyon 5 bin 200 TL nakdi yardımda bulunduğu ancak dernekte faal sporcu olmadığı ortaya çıkmıştır.

İl Müdürü bu parayı kendi bütçesinden vermiyorlar

Merkez teşkilatı kulüp başvurularını dikkate alarak müracaatin yapıldığı İl müdürlüğü hesabına o kulübün talebiyle ilgili yardımı göndermektedir.

Dönemin mevzuatı çerçevesinde, Merkez Teşkilatından gönderilen paranın ilgili kulübe verilebilmesi için uygunluğu il müdürlüğünün mevzuatları dogrultusunda tescillenmesi gereklidir.

Esas  sorulacak olan soru, sporcusu olmayan bir kulübe Merkez spor teşkilatı hangi gerekçe  ve kaideyle ile para gönderdi bunun incelenmesi gerekmiyormuydu

Mevzuata uymasa dahi üst yöneticiler “bu para verilecek” talimatı karşılığında elbette ki il müdürünün yapabileceği ne olabilir

Ancak, tüm Devlet Memurlarının tabi olduğu 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun “Devlet memurlarının görev ve sorumlulukları” adlı 11nci Maddesinde şöyle yazmaktadır.

“Devlet memurları kanun ve diğer mevzuatta belirtilen esaslara uymakla ve amirler tarafından verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve görevlerinin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. Devlet memuru amirinden aldığı emri, Anayasa, kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve yönetmelik hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Amir emrinde israr eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, memur bu emri yapmağa mecburdur. Ancak emrin yerine getirilmesinden doğacak sorumluluk emri verene aittir.

Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.

Acele hallerde kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin korunması için kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.” der.

Özellikle Teşkilat-ı esaside dönem dönem amir, memura bazan yazılı, bazanda nadirde olsa sözlü talimat verir.

Geçmişte’de görüldüğü  ve yaşadı ki, konusu suç teşkil eden sözlü talimatlarla bir çok kişi zarar gördü ve kimse onlara sahip dahi çıkılmamıştır.

O nedenle, Teşkilat-ı esasideki memur arkadaşlara temennim 657 S.D.M.Kanununda, Kanun koyucunun konusu suç teşkil eden hüküm ve eylemlerin icrasına kesinlikle pirim vermeyin ve sizin memurluktaki  olan 657 Sayılı Kanuna uygulaması şarttır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL