Güncel Kdz.Ereğli Manşet Zonguldak

Kandilli Beldesi, Turizme Açılmalı!..

Kdz. Ereğli‘nin Kandilli Beldesi, yeşilin, denizin ve tarihin beldelerinden biri. Yıllardır bir değişiklik yaşanmayan ve turizm ve gelişme konusunda, hükümetlerinde adeta unuttuğu Kandilli, turizme açılmayı ve keşfedilmeyi bekliyor!.. Kandilli, Kdz.Ereğli’deki Taş Kömürü Havzaları Bölgesidir. Bu yol..

Kandilli Beldesi, Turizme Açılmalı!..

Kdz. Ereğli‘nin Kandilli Beldesi, yeşilin, denizin ve tarihin beldelerinden biri.

Yıllardır bir değişiklik yaşanmayan ve turizm ve gelişme konusunda, hükümetlerinde adeta unuttuğu Kandilli, turizme açılmayı ve keşfedilmeyi bekliyor!..

Kandilli, Kdz.Ereğli’deki Taş Kömürü Havzaları Bölgesidir. Bu yol tarihe, yeşile, doğaya, denize ve kültüre çıkıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesinde işçi ve malzeme taşımacılığında kullanılan varagel; uzun bir süre boyunca da ziyaretçilerine nostalji yaşattı.

İşlevini yitiren ve artık çalıştırılmayan varagel, günümüzde ise endüstri mirasımızın yaşayan bir parçası olarak kaldı.

Kdz. Ereğli’nin bu harika beldesi, bakanlara, milletvekillerine, valilere, kaymakamlara ev sahipliği yaptı. Kandilli ile ilgili düşünülen, planlanan projeler ise bir türlü hayata geçiielemedi.

1986′da kurulan ve 2003‘e kadar Armutçuk adını taşıyan Kandilli, belediyesi, Geyikbeli mahallesi, Uzun Mehmet mahallesi, Merkez mahallesi, Yeni mahalle, Şehitlik mahallesi olmak üzere 5 mahalleden oluşuyor.

Daha önce belde olan Gökçeler‘de, nufus yetersilziğnden kapanıp, 2019-2020 sayımlarına göre nufusu 3 bin 44 olan Kandilli Belediyesine bağlandı. (Fotoğraflar-Visit Zonguldak)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL